30 października w grupie Biedronki odbył się Dzień Dyni. Wspólnie uczestniczyliśmy w zajęciach, podczas których poznaliśmy bardzo zdrowe i urodziwe warzywo jakim jest dynia. Tego dnia upiekliśmy ciasto dyniowe.
W dniu 29 października dzieci z grupy „Żabki” ugotowały pyszną zupę z dyni. Dzieci wybrały dynię o pomarańczowym miąższu, ponieważ im kolor miąższu intensywniejszy, tym więcej w nim witamin.
W dniu 22 października Biedronki wykonały owocową sałatkę i ją degustowały, celem tych zajęć było zachęcenie do odkrywania nowych smaków potraw.
W dniu 19 października w grupie Biedronki odbyły się zajęcia pt. Przegoń wirusa "Pan kotek był chory", które mówiły o przestrzeganiu zasad higieny w życiu codziennym w czasach zagrożenia Covid-19
W dniu 16 października obchodziliśmy Dzień Chleba pod hasłem "Od ziarenka do bochenka, czyli jak powstaje chleb?". Z tej okazji Żabki wspólnie z p. Sandrą aktywnie uczestniczyły w pieczeniu chleba. Dzieci wyrabiały ciasto, a następnie obserwowały wypiek chleba. Ostatnim etapem była degustacja świeżego i pachnącego pieczywa. Dzieci były ogromnie dumne z powstałych wypieków.